Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karavanda ölü bulunan NSU teröristleri hakkında yeni şüpheler

NSU terör hücresinin ortaya çıkmasından tam iki yıl sonra yeni iddialar gündeme geldi. N24 televizyon kanalı Eisenach’taki bir karavanda ölü bulunan iki NSU teröristinin intihar etmediğini, öldürülmüş olabileceğini gündeme getirdi.Almanya’da...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NSU terör hücresinin ortaya çıkmasından tam iki yıl sonra yeni iddialar gündeme geldi. N24 televizyon kanalı Eisenach’taki bir karavanda ölü bulunan iki NSU teröristinin intihar etmediğini, öldürülmüş olabileceğini gündeme getirdi.

Almanya’da 4 Kasım 2011'de Eisenach kasabasında bir karavanda ölü bulunan Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresinin iki üyesinin (Uwe Mundlos ve Uwe Börndhardt) aslında intihar etmediği, birileri tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Karavanın bulunmasından sonra Almanya’da Türklere yönelik seri cinayetler işleyen NSU terör hücresi deşifre olmuştu.

Olaydan tam 2 yıl sonra N24 haber kanalı konuyla ilgili hazırladığı programda silah uzmanları ve şahitlerin görüşlerini ekrana taşıdı. N24'e konuşan Brandenburglu silah uzmanı Siegmund Mittag, NSU'nun karavanda ölü bulunan iki teröristi Uwe Mundlos ve Uwe Börndhardt ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Mittag, Alman Federal Kriminal Dairesi BKA tarafından hazırlanan ‘olay yeri raporunun’ yanlış olduğunu söyledi.

4 Kasım 2011'de polis Eisenach’taki yanmış karavanda iki teröristin cesedini ve 7 adet doldurulmuş silah bulmuştu. BKA raporunda terörist Mundlos’un önce diğer terörist Börnhardt’ı sonra kendisini öldürdüğü bilgisi yer almıştı.

Ancak Mittag’a göre bu şekilde bir gelişme tamamen yanlış. Zira karavanda bulunan mermi kovanları intihar senaryosuna kesinlikle uymuyor. N24'e göre sadece bu delil değil, ayrıca şahitlerin ifadeleri de BKA raporuyla çelişiyor.

ŞAHİTLER 3. KİŞİDEN SÖZ ETTİ

Programda konuşan şahitler, karavanda olay öncesi 3. bir kişiyi gördüklerini ifade etti. Buna göre söz konusu kadın (NSU’nun kadın üyesi Beate Zschaepe’nin profiline uyuyor), polis gelmeden kısa bir süre önce karavanı tert etmiş. Şahitlere göre, karavanda yangın öncesi silah sesleri de duyulmamış.

Alman haber kanalı programında olay yerinde 3. bir kişiye ait DNA izlerinin de bulunduğu bilgisine yer verdi.

N24'ün söz konusu programından sonra Münih’te görülen davanın yeni bir boyut kazanıp kazanmayacağı ise merak konusu. Nisan ayında başlayan davada NSU’nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe ve çeteye yardım ettikleri belirtilen 4 kişi yargılanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.