Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadzic, Srebrenitsa Soykırımından Suçlu Bulundu

‘Bosna Kasabı’ lakaplı eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç için Hollanda’nın Lahey kentindeki BM mahkemesi olan Eski Yugoslavya İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) yapılan karar duruşmasında, Srebtenitsa soykırımından...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bosna Kasabı’ lakaplı eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karadziç için Hollanda’nın Lahey kentindeki BM mahkemesi olan Eski Yugoslavya İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) yapılan karar duruşmasında, Srebtenitsa soykırımından suçlu bulunan Karadziç 10 ayrı suçtan toplamda 40 yıl hapse mahkum edildi.
Bosna Hersek’te 8 bin Müslüman’ı öldürmek suçunun da aralarında bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanan, ‘Bosna Kasabı’ lakaplı Karadziç’in 2008 yılında yakalanmasının ardından 2009 yılında görülmeye başlanan davasında karar açıklandı. Karadziç, 1995 yılında 8 bin 372 Müslüman Boşnak’ın hunharca öldürüldüğü Srebtenitsa soykırımından suçlu bulunurken 10 ayrı suçtan da 40 yıl hapse mahkum edildi. Bugün görülen davada Karadziç’in insanlığa karşı suç işlediğine hükmedilirken, soykırım suçlamalarından sorumlu olmadığı hükmüne varılmıştı.
Karadzic, şimdiye kadar 585 tanığın davada ikisi soykırım, beşi insanlığa karşı suç ve dördü de savaş yasalarına aykırı davranmak suçlarından yargılanıyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.