Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplanın kafesine atlayan adamın acı sonu!

Yeni Delhi hayvanat bahçesinde, bir kaplanın yaşadığı alana giren adam kurtarılamadı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaplanın kafesine atlayan adamın acı sonu!
 Yeni Delhi hayvanat bahçesinde, bir kaplanın yaşadığı alana giren adam kurtarılamadı

 

Hindistan'da Yeni Delhi hayvanat bahçesinde dün gerçekleşen olayda, 22 yaşında Maksut Khan adlı bir adam, nesli tükenme tehlikesi altında bir tür olan beyaz kaplan tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olay kaplanın tutulduğu alanda gerçekleşirken, adamın alana nasıl girdiğiyle ilgili farklı yorumlar var.

 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre; Khan, hayvanat bahçesi yetkililerinin ikazlarına rağmen alkollü halde korkuluğa tırmanarak, kaplanın tutulduğu alana atladı.Tanıklar, "gencin çığlıklarıyla olayı fark ettiklerini ve çevredekilerin kaplanın dikkatini dağıtmak için taş fırlattıklarını ancak başarılı olamadıklarını" kaydetti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, gencin kaplanın yaşadığı alana girdikten sonra vahşi hayvan tarafından köşeye sıkıştırıldığı görülüyor.

 

Hayvanat Bahçesi Müdürü Riaz Ahmet Han, yaşadığı bölgeye yabancı birinin girmesinden huzursuzluk duyan kaplanın gence saldırdığını ifade etti. Han, kaplanın genci sürükleyerek götürdüğünü ve yardım ulaştırılana kadar öldürdüğünü bildirdi. Han, "kurtarmaya gelen güvenlik sorumlularının uyuşturucu enjekte silahları 360 fit uzakta olduğu için adamı kurtaracak vakit bulamadıklarını" ifade etti.

 

10-15 dakika sürdü

 

Bir duvara yaslanan genç, kendisini omzundan yakalayan kaplanın ilk saldırısından 10- 15 dakika sonra can verdi. Uyuşturucu enjekte silahları olmadığı için güvenlik görevlileri tarafından kurtarılamayan adamın cesedi otopsi için adli yetkililere teslim edildi.

 

Üç yıl önce de bir olay gerçeleşmişti

 

Üç yıl önce bir dişi kaplanın duvarından atlamasının ardından, aynı hayvanat bahçesi geçici olarak kapatılmıştı. Kaplanın uyuşturulup tekrar yerine götürülmesi iki saati sürmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.