Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanada'da parlamento saldırısında vurulan askere veda

Kanada'da geçtiğimiz günlerde parlamento binasına yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden yedek asker Nathan Cirillo Hamilton eyaletinde yapılan törenle defnedildi.Başkent Ottawa’dan Hamilton’a 600 kilometrelik bir otobanda Kanadalılar...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanada'da geçtiğimiz günlerde parlamento binasına yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden yedek asker Nathan Cirillo Hamilton eyaletinde yapılan törenle defnedildi.

Başkent Ottawa’dan Hamilton’a 600 kilometrelik bir otobanda Kanadalılar konvoy oluşturarak Cirillo’ya son vazifelerini yerine getirdi.

Cirillo’nun ailesi yaptığı açıklamada kendilerine bu zor günlerinde tüm Kanada halkının destek olduğunu ve kendilerine her zaman dünyanın en harika ülkesinde yaşadıklarını bir kez daha kanıtladıklarını söyledi.

Öte yandan parlamento binasında vurularak öldürülen saldırgan Michael Zehaf-Bibeau’nun Quebec eyaletinde uyuşturucu ve soygunculuktan sabıkası olduğu belirtildi.

Ayrıca Kanada’nın önde gelen Müslüman dini liderleri ve imamları olay sonrası toplu bir basın açıklaması yapıp askerin vurulduğu yere çelenk bıraktı.

CAMİ DUVARINA “EVİNİZE DÖNÜN” YAZDILAR

Olayın ardında Müslümanların olduğunu düşünen azınlıktaki bir grup, Edmonton eyaletindeki Cold Lake Camisi’ne sprey ile “Evinize Dönün” diye yazdı. Bir grup Hristiyan mahalleli camide toplanıp duvardaki yazıları temizleyerek Müslümanlara destek ve birlik mesajı verdi. Cami yönetiminden Mahmoud El-Kadri dört seneden beri camilerine herhangi bir saldırının olmadığını, duvarlarına yazılan bu yazıların Quebec ve Ottawa saldırılarıyla bir ilgisi olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Mahalle sakinleri duvara yazılan yazının çok yanlış olduğunu, burada yaşayan Müslümanların zaten evlerinde olduklarını belirtti. Olayı duyan tüm mahallelinin özür dilemek için camiye akın ettiği, kimisinin ise göz yaşlarına hâkim olamadığı gözlendi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.