Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamboçya’da binlerce tekstil işçisi grevde

Kamboçya’da 3 binden fazla tekstil işçisi, maaşların ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için greve başladı. Ülkedeki sendikalar tekstil işçilerinin 100 dolar civarında olan maaşlarının 177 dolara yükseltilmesini talep ediyor.Grevi...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamboçya’da 3 binden fazla tekstil işçisi, maaşların ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için greve başladı. Ülkedeki sendikalar tekstil işçilerinin 100 dolar civarında olan maaşlarının 177 dolara yükseltilmesini talep ediyor.

Grevi organize eden Kamboçya Demokratik Konfeksiyon İşçileri Birliği Koalisyonu temsilcilerinden Mom Sarem, fabrika yöneticilerinin greve giden işçileri kovmakla tehdit ettiğini söyledi.

Öte yandan 5 bin işçinin bağlı olduğu başka bir sendika da isteklerinin karşılanmaması durumunda 2 haftalık greve gideceklerini duyurdu.

Kamboçya’daki sendikalar önümüzdeki haftalarda 300 fabrikada 100 bin işçiyle greve gitmeyi planlıyorlar. Sendikalar ayrıca protestolar düzenleyip Kamboçya’daki elçiliklere de dilekçeler yazıp yardım isteyecek.

Kamboçya hükümeti ise zor durumda. Son genel seçimlerde kan kaybeden hükümet bir yandan ucuz insan gücü nedeniyle ülkeye yatırım yapan yabancı yatırımcıları kaçırmak, diğer yandan halkla karşı karşıya gelmek istemiyor. Ocak ayında düzenlenen bir gösteride güvenlik güçlerinin ateş etmesiyle 5 işçi hayatını kaybetmiş ve hükümet baskı altında kalmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.