Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamboçya - Tayland sınırında çatışma

Kamboçya - Tayland sınırındaki Preah Vihear tapınağı yakınlarında Kamboçya ve Tayland askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir Kamboçyalı ve bir de Tayland askeri yaralandı.Kamboçyalı yetkililere göre çatışmada 3 kurşun...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamboçya - Tayland sınırındaki Preah Vihear tapınağı yakınlarında Kamboçya ve Tayland askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir Kamboçyalı ve bir de Tayland askeri yaralandı.

Kamboçyalı yetkililere göre çatışmada 3 kurşun isabet eden Kamboçyalı asker Siem Reap şehrindeki askeri hastanede tedavi altına alındı. Kamboçyalı askerin hayati tehlikeyi atlattığı bildirilirken, Tayland ise yaralanan Tay askeri hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kamboçya Ordusu 2. Komutanı General Chea Dara, olayla ilgili yaptığı açıklamada, çatışmanın bir kaza sonucu meydana geldiğini belirtti. General Dara her iki tarafın askerlerinin devriye gezerken yanlış anlaşılma sonucu bir birlerine ateş ettiğini söyledi.

Kamboçya - Tayland sınırındaki Preah Vihear tapınağı nedeni ile iki ülke arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Bu gerginlikler bazen sınırdaki iki ülke askerleri arasında çatışmaya dönüşebiliyor. İki ülke askerleri arasında en son 2011’de çatışma çıkmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.