Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahire'deki gösteriler devam ediyor

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ain Şams ve El Matariya bölgesinde yönetime karşı düzenlenen gösteriler polisinin gerçek mermi kullanmasına rağmen devam ediyor. Kahire’de bugün yapılması planlanan eylemler için hükümet, sert tedbirler...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahire'deki gösteriler devam ediyor
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ain Şams ve El Matariya bölgesinde yönetime karşı düzenlenen gösteriler polisinin gerçek mermi kullanmasına rağmen devam ediyor.

Kahire’de bugün yapılması planlanan eylemler için hükümet, sert tedbirler aldı. Ayrıca Mısır Polisi, devletin ve hükümetin binalarını korumak için gerçek mermi kullanacağını açıklamıştı. Ain Şams Ve Matariye bölgelerinde eylemleri sonlandırmak birçok polis ve asker olay yerine gönderildiği gibi birçok helikopterin de bölgede uçuş yaptığı belirtiliyor.

Şu ana kadar gösterilerde polisin gerçek mermi kullanması sonucu 1 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Kahire'de Tuğgeneral Gesr el-Süveyş adlı ordu mensubu ise bir otoparkta faili meçhul kişilerce öldürüldü. Ordu mensubuna açılan ateş sonucunda olay yerindeki 2 kişi ise yaralandı. Müslüman Kardeşlerin kaynaklarına göre ise şu ana kadar gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, göstericilerin birçoğu eylemlerinde Rabia işareti yaparken bazıları ise devrik lider Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıdı. Eylem yapanlardan bazılarının ise polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.