Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabil’in çiçek sokağı

Çiçekler sokağı (Koche Gul Foroshi), ülkenin başkentinde yer alan bu sokak Anneler Günü, Babalar Günü, düğün törenleri ve cenaze merasimlerinin yanı sıra Sevgililer Gününü kutlamak isteyenler için de çiçek hazırlıyor.Dünyanın bir...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kabil’in çiçek sokağı

Çiçekler sokağı (Koche Gul Foroshi), ülkenin başkentinde yer alan bu sokak Anneler Günü, Babalar Günü, düğün törenleri ve cenaze merasimlerinin yanı sıra Sevgililer Gününü kutlamak isteyenler için de çiçek hazırlıyor.

Dünyanın bir çok çiçek çeşitlerini satan Kabil çiçekçileri, Sevgililer Gününde en çok gül satıyor.

Yaklaşık sekiz yıldan beri çiçekçilik yapan Ahmad Qais dükkanını Sevgililer Gününe has taze çiçeklerle süsledi ve müşterilerin çoğunun bayan olduğu dile getirdi.

Qais, "Amacım bugünde sadece para kazanmak değil, gençlerin yüzünde tebessüm görmek. Emin olun bu daha sevindirici" dedi

Geçen sene nişanlanan Zuhal Ahad ve Ehsanullah Amiri bu sokağın ziyaretçilerinden. Nişanlı çift İHA’ya yaptıkları açıklamada "Bugün ve buna benzer günler samimiyetimizin daha çok pekişmesi için hayatımıza etkin rol oynuyor" diye konuştu.

Rusların Afganistan’dan ayrılışının 28. yılı olan 14 Şubat Afgan hükumeti tarafından da kutlanıyor.

Afganistan dünya genelinde radikal bir ülke olarak tanınıyor. Fakat son yıllarda, yeni nesil ülkenin imajını değiştirmek için çabalıyor.

Ülkede akan kanın durdurulması için genç bir topluluk başkent Kabil’in nehrine kırmızı boya dökerek protesto yapmıştı, bugün ise onlarca genç kırmızı güllerle bu anlamlı günü kutluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.