Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabil'de üniversite öğrencileri Müslümanlara hakaret eden gazeteyi protesto etti

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yüzlerce üniversite öğrencisi Müslümanlara hakaret eden “Afganistan Express” gazetesini protesto etti. İngilizce yayın yapan "Afganistan Express" yerel gazetesi, geçen hafta yayınladığı "İslam, İŞİD...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kabil'de üniversite öğrencileri Müslümanlara hakaret eden gazeteyi protesto etti
Afganistan’ın başkenti Kabil’de yüzlerce üniversite öğrencisi Müslümanlara hakaret eden “Afganistan Express” gazetesini protesto etti. İngilizce yayın yapan "Afganistan Express" yerel gazetesi, geçen hafta yayınladığı "İslam, İŞİD ve Taliban " başlıklı makalede İslami değerlere yönelik hakaret içeren ifadeler kullanılmıştı.

Kabil Üniversitesi'nin giriş kapısında toplanan öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla “ Biz Batı Demokrasisini İstemiyoruz” “ Bugün İslam ve Müslümanlar Zırhsız Kalmış” “ Batı'nın Sistemi İslam'a Hakarettir” şeklinde sloganlar attı. Kalabalık İslami değerlere hakaret edenlerin biran önce mahkemenin önününe çıkarılmasını istedi.

Protestoya katılan Edebiyat Fakültesi öğrencisi Abidullah, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, söz konsu gazetenin yayınladığı makalenin kendilerini yaraladığını dile getirdi. İnsanlara hakaretin yanında İslam'a ve Allah'a(cc) da hakaret edilmeye başlandığını kayd etti.

Mühendislik bölümünde okuyan Sayid Mükbil isimli başka bir öğrenci ise, “ Kâfirler her zaman yaptıklarıyla Müslümanlarla alay ediyorlar. Biz bu yapılanların karşısında durarak haklı tepkimizi gösteriyoruz." dedi.
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, Üst Yönetim Başkanı Dr. Abdullah Abdullah’ın yanı sıra ülkedeki dini önderler de yayınlanan bu makaleye tepkilerini göstererek, bununla ilgili soruşturma başlatılmasını istemişti.

Gazete ise bir gün sonra okuyucularından özür dileyerek, makalenin ülke dışındaki bir Afgan yazar tarafından kaleme alındığını ve gazete yetkililerinin iş yoğunluğundan dolayı yazıyı okumadan yayınlandığını iddia etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.