Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

John Kerry: Tayland’la ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz

ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, uzun bir siyasi krizin ardından yapılan darbe sonrası Tayland’a askeri ve diğer yardım anlaşmalarını ABD yasaları çerçevesinde gözden geçirdiklerini duyurdu. Tayland’ın...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 01:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 01:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, uzun bir siyasi krizin ardından yapılan darbe sonrası Tayland’a askeri ve diğer yardım anlaşmalarını ABD yasaları çerçevesinde gözden geçirdiklerini duyurdu.

Tayland’ın büyük siyasi partilerinin liderlerinin tutuklandığı ve medya kuruluşlarının kapatıldığı haberlerini kaygıyla izlediğini belirten Kerry, liderlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Kerry, Tayland ordusunun anayasayı askıya alarak hükümeti ele geçirmesinden ötürü hayal kırıklığı yaşadığını belirterek askeri darbenin asla meşru görülemeyeceğini kaydetti.

Sivil hükümetin yeniden kurulmasını teşvik eden Kerry, demokrasiye dönülmesi, basın özgürlüğü gibi temel insan haklarına saygı duyulması gerektiğini belirterek, vatandaşların tercihlerini yansıtan seçimlerin ivedilikle yapılması çağrısında bulundu.

Tayland halkı ile dostluğa değer verdiklerini ifade eden Kerry, bu darbenin, ABD’nin, Tayland ve özellikle Tayland ordusuyla ilişkilerine zarar vereceğini, Tayland’a askeri ve diğer yardım anlaşmalarını ABD yasaları çerçevesinde gözden geçirdiklerini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.