Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jirinovski’nin Kafkaslarda nüfus kontrol önerisine Kadirov’dan “Nazi” suçlaması

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Vladimir Jirinovski’nin önceki gün devlet televizyonunda katıldığı programda Kafkas bölgesinde nüfus kontrolü yapılması ve bölgeden diğer kentlere ulaşıma sınırlama getirilmesi önerisi Rusya’da...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jirinovski’nin Kafkaslarda nüfus kontrol önerisine Kadirov’dan “Nazi” suçlaması
Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Vladimir Jirinovski’nin önceki gün devlet televizyonunda katıldığı programda Kafkas bölgesinde nüfus kontrolü yapılması ve bölgeden diğer kentlere ulaşıma sınırlama getirilmesi önerisi Rusya’da tansiyonu yükseltti.

Yabloko Partisi lideri Sergey Mitrohin Soruşturma Komisyonu’nu göreve çağrırken, Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Jirnovski’yi Nazi tarzı öneri yapmakla suçladı.

Instagram’dan Jirinovski’yi eleştiren Kadirov, “Jirinovski’nin bir parlamenter sorumluluğu içinde neden hareket etmediğini anlamıyorum. Kendisi milyonlarca Rusya halkının etnik ve dini temellerini sarsacak ve nefret uyandıracak yönde açıklamalar yapıyor…” dedi.

Jirinovski’nin Kafkaslar’da iki çocuktan fazlasına izin verilmemesi ve üçüncü çocuk için ceza uygulamasına gidilmesi önerisine tepki gösteren Kadirov, “Bunlar Nazi tarzı uygulamalar… Böylesine sorumsuz bir insana önemli devlet işleri nasıl verilir anlamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhalif Yabloko Partisi lideri Sergey Mitrohin de Soruştruma Komisyonu’nu göreve davet ederek Jirinovski aleyhine dava açılmasını istedi. Basın açıklaması yapan Mitrohin, “Vladimir Slovyov’un sunuculuğunu yaptığı programda Jirinovski terörle mücadele için Kafkaslarda nüfus kontrolü yapılmasını önerdi. Üçüncü çocuk için ceza öngörüyor. Kafkas halkının ülkenin diğer bölgelerine ulaımını da engellemek istiyor. Yeniden dikenli teller kurmak istiyor….” diyerek sert tepki gösterdi. Mitrohin de Jirinovski’nin önerilerini Nazi tarzı olmakla suçladı.

Interfax’a konuşan Jirinovski, kendisinin önerdiği yöntemlerin diğer ülkelerde uygulandığını iddia etti. Nüfus kontrolünün tarih boyunca belirli devletler tarafından yapıldığını savunan Jirinovski, “Sadece düşüncelerimi ifade ettim. Hiç kimse bundan dolayı beni yargılayamaz..” dedi.

Yollara güvenlik için kontrol sistemlerinin konulmasını değerlendiren muhalif lider, “Bu insanların seyahat özgürlüğünü ihlal ediyor mu? Evet ediyor. Ancak bu acil durum olduğunda uygulanıyor. Bazı noktalarda dikenli teller olabilir. ABD de Meksikali göçmenlere karşı duvar inşa etti. Ama hiç kimse bunu Nazizm olarak değerlendirmedi…” savunmasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.