Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya'da adı yolsuzluk skandalına karışan iki kadın bakan istifa etti

Japonya'da hakim parti üyesi iki kadın bakanın, adlarının yolsuzluk skandalına karışması üzerine, aynı gün istifa ettiği bildirildi.Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hakimiyete geldikten sonra yönetici pozisyona daha fazla kadını getirmesini...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Japonya'da hakim parti üyesi iki kadın bakanın, adlarının yolsuzluk skandalına karışması üzerine, aynı gün istifa ettiği bildirildi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hakimiyete geldikten sonra yönetici pozisyona daha fazla kadını getirmesini amaçladığı 'kadın revizyonu' sonucu tayin olunan Adalet Bakanı Matsushima Midori ve Ticaret, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Yuko Obuchi'nin bugün görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Ticaret Bakanı Obuchi'nin, seçim döneminde kendisini destekleyenlere bedava sinema bileti dağıtmak ve yemek partileri düzenlemek için siyasi fonları kullandığı iddiası üzerine istifasını sunduğu belirtildi. Sadece bakanlık görevinden istifa ettiğini bildiren Obuchi'nin, parlamento üyeliğini sürdüreceği kaydedildi.

Aynı gün istifasını sunan Adalet Bakanı Matsushima Midori'nin ise yasa dışı hediyeler yaptığı bildirildi. Muhalefet partisinin, seçim döneminde kendisini destekleyenlere yelpaze hediye ettiği ve bunun yasa dışı bağış olduğu iddiası sonucu Adalet Bakanı Matsushima'nın istifa etmeye mecbur kaldığı belirtildi.

Yolsuzluk iddialarına isimleri karışan her iki kadın bakanın, Başbakan Abe'nin hükümette 'kadın revizyonu' sonucu göreve geldiği biliniyor.

Adları yolsuzluğa karışan her iki bakan, düzenlenen basın toplantısında, haklarında ileri sürülen yolsuzluk iddiası ve ardından gelen istifanın neden olduğu rahatsızlığa göre "içtenlikle" özür dilediği kaydedildi.

Öte yandan, orijinal teklifleriyle tanınan 58 yaşındaki Matsushima'nın, Japonya hapishanelerindeki Müslüman tutuklulara zorla domuz etli yemeklerin verilmesine karşı çıktığı ve idam cezasını desteklediği biliniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.