Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya’da Abe, yeniden Başbakan seçildi

Japon parlamentosunda yapılan oylamada Şinzo Abe, yeniden Başbakan seçildi. Parlamentonun alt kanadı Diet'te yapılan oylamada, 470 milletvekilinden 328'inin oyunu alan ve 14 Aralık'taki erken seçimleri kazanan Abe, üçüncü kez Başbakan seçilmiş...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Japon parlamentosunda yapılan oylamada Şinzo Abe, yeniden Başbakan seçildi. Parlamentonun alt kanadı Diet'te yapılan oylamada, 470 milletvekilinden 328'inin oyunu alan ve 14 Aralık'taki erken seçimleri kazanan Abe, üçüncü kez Başbakan seçilmiş oldu.

Japonya'da 14 Aralık'ta yapılan genel seçimi Başbakan Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti (LDP) ve koalisyon ortağı New Komeito (Yeni Komeito) partisi kazanmıştı.

Abe, parlamentonun 240 sandalyeli üst kanadında yapılan seçim sonrası oturumda da 135 oy kazandı.

TEKRAR GÖREV ALMAYI REDDETTİ

Japon medyasına göre, yeni kabinede, eski bakanların çoğunun yerlerini koruyacağı belirtilirken, adı siyasi fon skandalında geçen Savunma Bakanı Akinori Eto’nun, tekrar görev almayı reddettiği vurgulandı. Eto’nun yerine geçen Gen Nakatani (57) ise yeni savunma bakanı oldu.

Bir önceki kabinede adı siyasi fonlara karışan bazı bakanlar istifa etmişti. Bunların arasında iki bayan bakan da bulunuyor.

Çin’e karşı sert tavırlarıyla bilinen Abe, ilk kez 2006 yılında Başbakanlığa seçilmiş, bir yıl sonra da istifa etmişti. 2012’de tekrar sahneye çıkan Başbakan Abe, seçimlerden zaferle çıkmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.