Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jacques Chirac'tan Sarkozy'ye soğuk duş

Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, 2017 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'ye karşı kendi döneminin başbakanlarından Alain Juppe'yi desteklediğini söyledi. Chirac, Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, Juppe'nin...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, 2017 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'ye karşı kendi döneminin başbakanlarından Alain Juppe'yi desteklediğini söyledi. Chirac, Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, Juppe'nin bir gün cumhurbaşkanı olacağına inandığını vurguladı.

Chirac, Nicolas Sarkozy döneminde de Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Juppe için "Aramızda en iyisi o." ifadelerini kullandı. Fransa eski cumhurbaşkanı, sağlık durumunun el vermesi durumunda Alain Juppe'nin seçim kampanyasında küçük de olsa destek vermek istediğini de aktardı.

Eski Cumhurbaşkanının eşi Bernadette Chirac ise eşinin aksine Alain Juppe'yi eleştirerek, "O çok soğuk, insanları kendine çekemiyor." ifadelerini kullanmıştı. Nicolas Sarkozy'ye desteğini gizlemeyen Bernadette Chirac, Juppe'nin ülke yönetiminde Sarkozy ile karşılaştırılamayacağını vurgulamıştı.

Alain Juppe, daha önce yaptığı açıklamada, partisi Halk Hareketi Birliği'nde (UMP) cumhurbaşkanı adayını belirlemek için gerçekleştirilecek ön seçimlerde aday olacağını kaydetmişti. UMP Genel Başkanlığı'na aday olan Nicolas Sarkozy'nin de 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenien aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Alain Juppe, Jacques Chirac'ın cumhurbaşkanlığında, 1995 ile 1997 arasında Fransa'nın 15'inci başbakanı olarak görev yapmıştı. Halen Bordeaux Belediye Başkanlığı görevini yürüten Juppe, son olarak 2011-2012 yılları arasında Fransa'nın dışişlerinden sorumlu ismiydi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.