Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzolasyondaki Kosova’da Avrupa günü kutlaması

Kosova devlet erkanı ve Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova temsilcilerinin katılımıyla Priştine’de Roma Antlaşması’nın 60’ıncı yıldönümü kutlandı.AB Kosova Ofisi ile İtalya’nın Priştine Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törende,...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzolasyondaki  Kosova’da Avrupa günü kutlaması

Kosova devlet erkanı ve Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova temsilcilerinin katılımıyla Priştine’de Roma Antlaşması’nın 60’ıncı yıldönümü kutlandı.

AB Kosova Ofisi ile İtalya’nın Priştine Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törende, “eşitlerin ortamı” olarak tanımlanan AB’ye Kosova’nın dahil edilmesi mesajı verildi. AB’nin 60 yıla dayanan yolculuğunun yansıtıldığı kutlamada söz alan Kosova siyasi temsilcileri, Kosova’nın izolasyondan kurtulması ve AB tarafından vize muafiyetinin verilmesine vurgu yapıldı. Törende Kosova kurumları adına konuşan Avrupa Entegrasyon Bakanı Mimoza Ahmetaj, Kosova vatandaşlarının en yakın zamanda AB ülkelerine vizesiz seyahat yapabilmesi arzusunu dile getirdi.

“İzolasyon ve duvarlar, uygarlığın karşı karşıya kaldığı tehditlere yanıt değildir” ifadesini kullanan Bakan Ahmetaj, AB’nin Kosova ve Balkanlara ihtiyacı olduğunu, Balkanların da AB’ye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

AB’nin Kosova Temsilcisi Natalia Apostolova da kutlamada yaptığı konuşmada Kosova’nın Avrupa perspektifine işaret ederek, “AB kurucularının vizyonu devam edecek. AB’nin değerlerini yansıtacak bir Avrupa istiyoruz. Kosova’da bu isteğin bir parçasıdır. AB’nin Kosova politikası güçlü olarak devam edecektir” dedi.

Kutlama çerçevesinde AB’nin 60 yıllık tarihçesini konu alan sergi de açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.