Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ITC Başkanı: Türkmen kelimesi altında birleşelim

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşad Salihi, IŞİD'den kurtulmak ve arazilerimizi kurtarmak istiyorsak Türkmen kelimesi atlında birleşeşim diye konuştu. ITC binasinda basın açıklaması yapan Salihi, Telafer şeyh...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşad Salihi, IŞİD'den kurtulmak ve arazilerimizi kurtarmak istiyorsak Türkmen kelimesi atlında birleşeşim diye konuştu. ITC binasinda basın açıklaması yapan Salihi, Telafer şeyh ve din adamlarına tek şansımız birleşmek çünkü fitne, intikam ve ayrılık tohumu ekenler var dedi.

Bunun Türkmen halkının zararına olduğunu bildiren Salihi, "Telafer, Yengice, Amirli ve Tuzhurmatu Türkmenlerine sesleniyorum. Beraber birleselim. O kimseler ki evleri yakma, yıkma, halkımızın kanını dökmek isteyenlerin topluluğumuzda yeri yok." diye konuştu.

ITC baskani dün cereyan eden Tuzhurmatu'daki olayları kınadı. Salihi, "Tuzhurmatu hassas bölgedir. Bundan on seneden beri Türkmenler zarar görüyor." diye konuştu. Erşad Salihi, "Bizim Kürt partilerle planlarımız var ki hassas bölgelerde fitne yaratanlara izin vermemek. Çünkü şiddet tek. Iraklıların düşmanı bu fitneden faydalanıyor." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.