Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyan medyasında Türkiye’nin elçisi gibi çalışıyor

İtalya’nın başkenti Roma’da yaşayan Türk gazeteci Dündar Keşaplı, Türkiye’de son yaşanan gelişmeleri İtalya basınına doğru şekilde aktararak Türkiye’nin elçisi gibi çalışıyor.Türkiye ile olan iyi düzeydeki ikili ilişkileri...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya’nın başkenti Roma’da yaşayan Türk gazeteci Dündar Keşaplı, Türkiye’de son yaşanan gelişmeleri İtalya basınına doğru şekilde aktararak Türkiye’nin elçisi gibi çalışıyor.
Türkiye ile olan iyi düzeydeki ikili ilişkileri ve Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle Türkiye için önemli bir ülke olan İtalya, diğer pek çok ülke gibi Türkiye ve çevresinde olan gelişmelere son derece duyarlı ve yakından takip ediyor. Türkiye’de bugüne kadar birçok gelişmeler ve özellikle geçen Haziran ayındaki Atatürk Havalimanı saldırısı ile 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişimi, ister istemez İtalyan basınında da geniş yankı uyandırdı.
Uzun süredir İtalya’da yaşayan ve Türk basınında çeşitli haber ve röportajlarıyla gündeme gelen gazeteci Dündar Keşaplı, yakın işbirliği içinde olduğu İtalyan devlet televizyonu RAI, özel haber kanalları SKYTG24, Mediaset’e (TGCOM24) Türkiye’deki gelişmelerin aktarılmasında önemli rol oynadı.
Türkiye’de son olarak yaşanan ve dünya genelinde yankı bulan Atatürk Havalimanı terör saldırısı ve FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimine yönelik İtalyan basını ve kamuoyunda oluşan birtakım yanlı bakış açısına karşı Keşaplı, kapsamlı bir bilgilendirme harekatı yürüttü. Gazeteci Keşaplı, özellikle darbenin ardından adeta kanal kanal dolaşarak, canlı yayınlarda gelişmeleri, Türk halkının düşüncelerini, İtalyanlara aktararak, adeta bir basın elçisi gibi çalışarak büyük ölçüde başarılı oldu.
Zira darbe sonrası İtalyan medyasında farklı odaklarca bunun bir tiyatro olduğuna dair yapılan yorumlar karşısında, gazeteci Keşaplı’nın bizzat Türkiye’nin içinden gelmesi sebebiyle yerinden aktardığı bilgiler oluşturulmaya çalışan bu algının aslında doğru olmadığını İtalyan kamuoyuna göstermesi açısından büyük önem arz etti. Gazeteci Keşaplı da bu konuyu, programını takip eden İtalyan dostlarının, “Seni dinledik ve Türkiye’de işlerin aslında nasıl olduğunu daha iyi anladık” tepkisinden anladığını söylüyor.
Keşaplı, uzun yıllardır bu ülkede yaşayan biri olarak gazetecilik meslek kurallarına sadık kalarak, “En iyi şekilde görevimi yerine getirmeye çalışırken, kendi ülkemde olan gelişmeleri de İtalyan medyasına ve kamuoyuna en doğru şekilde aktarmayı görev bildim” dedi.
Roma merkezli Akdeniz ve Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanlığı ile İtalya Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu olan Dündar Keşaplı, 2015’te Roma’da en başarılı yabancı gazeteci ve bu yıl da Mersin’de düzenlen Altın Palmiye ödül töreninde “Yılın En başarılı Spor Muhabiri” ödülüne layık görülmüştür.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.