Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya'daki kreşe sadece bir İtalyan asıllı kaydoldu

İtalya'nın Padova şehrindeki bir kreşe bu yıl kaydolan 66 çocuktan sadece birinin İtalyan diğerlerininse yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. Bu durumdan rahatsız olan annenin, eğitim sisteminin orantısızlığına dikkat çekerek belediye başkanına...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya'nın Padova şehrindeki bir kreşe bu yıl kaydolan 66 çocuktan sadece birinin İtalyan diğerlerininse yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. Bu durumdan rahatsız olan annenin, eğitim sisteminin orantısızlığına dikkat çekerek belediye başkanına mektup aracılığıyla tepki gösterdiği belirtildi.

İtalya'nın Padova şehrinde bulunan bir kreşe kaydolan 66 öğrenci arasında sadece bir tanesinin İtalyan olması eğitim sisteminde orantısızlık olduğu yorumlarına yol açtı. İtalyan öğrencinin annesi, 65 yabancı uyruklu çocuğun arasında kendi çocuğunun Hıristiyan kültürüne uygun bir eğitim alamayacağını öne sürdü. Bu şikayetini belediye başkanı Massimo Bitonci'ye de bir mektup aracılığıyla belirten anne, kendisinin ırkçı olmadığını sadece eğitimdeki orantısızlığa dikkat çekmek istediğini kaydetti.

Bunun yanında kreşteki altı öğretmenin de durumla ilgili olarak çocukların eğitiminde dilsel ve kültürel eksikliklerin yaşanacağı yönünde endişelerini dile getirdikleri bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.