Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya’da depremin vurduğu kasaba boşaltıldı

6,5 şiddetindeki depremle sarsılan İtalya’nın orta kesimlerindeki Norcia kasabasındaki halk tahliye ediliyor. Akşam saatlerine kadar yüzlerce kişi otobüslerle çevre bölgelere nakledildi.Bu sabah saatlerinde İtalya’nın orta bölgelerinde 6,5...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6,5 şiddetindeki depremle sarsılan İtalya’nın orta kesimlerindeki Norcia kasabasındaki halk tahliye ediliyor. Akşam saatlerine kadar yüzlerce kişi otobüslerle çevre bölgelere nakledildi.
Bu sabah saatlerinde İtalya’nın orta bölgelerinde 6,5 şiddetinde gerçekleşen deprem ülkenin geniş bir kesiminde hissedilirken, depremden en çok merkez üssü olan Perugia kentinin 78 kilometre doğusundaki bölge etkilendi. Norcia ve Preci kasabalarının ortasında bulunan ve yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremi gün boyunca pek çok artçı deprem takip etti. 4 şiddetinin üzerinde pek çok deprem yaşanırken, akşam saatlerinde de sallantılar devam etti. 26 Ekim günü aynı bölgede gerçekleşen depremler nedeniyle bölge halkının teyakkuzda olması ve büyük ölçüde evlerini boşaltmaları sayesinde yüksek şiddetli deprem ve yıkımlara rağmen can kaybı olmadı. İtalyan Sivil Savunma Kurumu’nun verdiği bilgilere göre yaklaşık 30 kişi yaralandı.
İtalya’nın pek çok yerinde hissedilen depremin 26 Ekim günü 5,4 ve 5,9 şiddetlerinde gerçekleşen depremlerle aynı fay hattında olduğu belirtildi.
Depremden etkilenen yaklaşık 30 bin kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı. Pek çok yapı depremden sonra yıkılırken, şehir merkezleri boşaltıldı. Bölge halkı, otobüslerle daha güvenli alanlarda otel, spor salonu ve çadırlara yerleştirildi. İHA’ya açıklamada bulunan Sivil Savunma Kurumu Umbria Bölgesi sorumlusu Marco Silluti, akşam saatlerine kadar Norcia’dan 7 otobüs ile yaklaşık 350 kişiyi Trasimeno Gölü çevresindeki otel ve diğer konaklama tesislerine yerleştirdiklerini ifade etti. Silluti, "Bütün gün sarsıntılar devam etti. İnsanlar evlerini ve geçim kaynakları hayvancılarını bırakmak istemeseler de burada kalmaktan korktular. Hava da soğumaya başladı. Bir süre daha onları güvenli yerlerde misafir edeceğiz" dedi.
Deprem sırasında annesinin evinde ailesiyle kahvaltı ettiklerini belirten Gianbattista Gullieri, "2 aydır korku içinde yaşıyorduk. Artık her şey normale dönüyor diye düşünürken bu deprem oldu maalesef. Erken saatte kahvaltı ediyor ve uyanık olma şansımız oldu. Eşim ve 2 yaşındaki çocuğumla bu akşam arabada uyuyacağım. Eşim hastanede görevli, bu nedenle buradan ayrılamıyoruz. Yarın buradan gitmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Emekli bir vatandaş ise deprem anında garajında olduğunu ifade ederek, "Beşik gibi sağa sola sallandık. Vaktinde çıkmasaydık üzerimize yıkılacaktı. Bu geceyi belediyenin bize verdiği çadırda geçireceğiz" dedi.
Deprem bölgesindeki pek çok yol da trafiğe kapandı. Bazı yollarda çatlaklar oluşurken, bazı yollar düşen kayalar nedeniyle kapandı. Yetkililer, tehlike arz eden yolları da güvenlik gerekçesiyle kapattı. Karayolundan ulaşılamayan bölgelerde yaralılar helikopterlerle hastanelere sevk edildi. Bölgeye yönelik tren hatlarında da iptaller yaşandı. Başkent Roma’da da hissedilen deprem nedeniyle Roma metrosu kontrol amacıyla gün boyu kapalı kalırken, yarın okul binalarının kontrol edilmesi için okulların tatil edildiği açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.