Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan da sonuç çıkmadı

İtalya Parlamentosu 12. Cumhurbaşkanını seçmek için bugün tekrar toplandı. Dün öğleden sonra gerçekleştirilen ilk tur oylamadan bir sonuç çıkmaması üzerine bugün sabah saatlerinde yapılan ikinci tur oylamada da hiçbir aday seçilmek için...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya Parlamentosu 12. Cumhurbaşkanını seçmek için bugün tekrar toplandı. Dün öğleden sonra gerçekleştirilen ilk tur oylamadan bir sonuç çıkmaması üzerine bugün sabah saatlerinde yapılan ikinci tur oylamada da hiçbir aday seçilmek için yeterli oy alamadı.

İtalya parlamentosunda yeni cumhurbaşkanını seçmek için bu sabah ikinci tur oylama gerçekleştirildi. Başbakan Matteo Renzi'nin, Sergio Mattarella'yı tek aday sunma taktiği henüz yeterli desteği bulamadığı için Mattarella ikinci tur oylamada da yarışa sokulmadı. İlk tur oylamada sunulan adaylardan 5 Yıldız Hareketi'nin adayı Ferdinando İmposimato bu turda da 128 oyla en fazla oy alan aday olurken eski başbakanlardan Romano Prodi bu turda hiç oy alamadı. Dışişleri eski bakanı Emma Bonino ise kanser hastası olduğunu açıklamasına rağmen aday gösterildi ve ikinci tur oylamada 23 oy alarak dördüncü oldu.

12. Cumhurbaşkanını seçmek üzere yapılacak üçüncü tur oylamaya öğleden sonra yerel saatle 15:00'te başlanacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.