Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya Parlamentosu, Filistin'in devlet olarak tanınmasına 'evet' dedi

İtalya Parlamentosu'nda geçtiğimiz hafta gündeme gelen Filistin'in resmen devlet olarak tanınmasına yönelik bugün sürpriz bir oylama gerçekleştirildi. Oylama sonucunda büyük bir çoğunluk sağlanarak hükümete Filistin'in devlet olarak tanınması...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya Parlamentosu'nda geçtiğimiz hafta gündeme gelen Filistin'in resmen devlet olarak tanınmasına yönelik bugün sürpriz bir oylama gerçekleştirildi. Oylama sonucunda büyük bir çoğunluk sağlanarak hükümete Filistin'in devlet olarak tanınması yönünde tavsiye kararı çıkarılmış oldu.

İtalya Parlamentosu'nda bugün öğleden sonra gerçekleştirilen oturumda gündemdeki bazı maddeler oylanırken henüz oylamaya geçmesi beklenmeyen Filistin'in resmen devlet olarak kabul edilmesi konusu da sürpriz bir şekilde oylandı. Parlamento'da hazır bulunan 404 parlamenterin katıldığı oylamadan 300 evet, 45 hayır çıkarken 59 parlamenterin çekimser oy kullandığı belirtildi.

Sonuçlara göre İtalya Parlamentosu, hükümete, Filistin'in resmen devlet olarak tanınması yönünde bağlayıcılığı olmayan tavsiye niteliğinde karar almış oldu.

Oylama sonunda bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Filistin'in devlet olma hakkının bulunduğunu ve İsrail devleti ile barış ve güven içinde ilişkilerini sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.