Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsviçre’ye gelen ‘intihar turistlerin’ sayısı artıyor

Ölme isteğiyle İsviçre’ye gelen yabancıların sayısı her yıl artıyor. Zürih Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonucunda 2008 ile 2012 yılları arasında 611 yabancının ölmek için İsviçre’ye geldiği ortaya çıktı. Verilere göre...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ölme isteğiyle İsviçre’ye gelen yabancıların sayısı her yıl artıyor. Zürih Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonucunda 2008 ile 2012 yılları arasında 611 yabancının ölmek için İsviçre’ye geldiği ortaya çıktı. Verilere göre ‘intihar turistlerin’ büyük kısmı Almanya’dan geldi. Halk arasında ötanazi olarak da bilinen Ölüm Yardımı bir çok ülkede yasak olmasına rağmen İsviçre’de serbest.

‘Journal of Medical Ethics’ dergisinde yayınlanan bir ön araştırmada Ölüm Yardımı almak için İsviçre’ye gelen yabancıların verileri incelendi. Zaman aralığını 2008 ile 2012 yılları olarak belirleyen araştırmacılar, 31 ülkeden gelen ‘intihar turistlerin’ yoğun olarak Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa’dan geldiğini belgeledi. Rapora göre ölmeyi arzulayan bireylerin yaş ortalaması 69’ken kayda geçen en genç kişinin 23 yaşında olduğu tespit edildi. Ölüm Yardımı'ndan yararlanmak isteyen kişilerin büyük kısmı nörolojik hastalardan oluşuyor.

ÖLMEK İSTEYENLER ÜYE OLUYOR

‘İntihar turistleri’, Ölüm Yardımı konusunda hizmet veren kuruluşlarla irtibata geçerek üye oluyor. Ölüm Yardımı merkezi gereken formalite işlemleri yapılıp yasal izinleri aldıktan sonra üyesine öldürücü zehri veriyor. Dünyanın bir çok ülkesinde yasak olan ötanazi İsviçre’de serbest. İntihar eden kişinin akli dengesinin yerinde olduğu ve ölüme yardımcı olan çalışan şahsi menfaati olmadığı sürece yasal bir engel yok.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.