Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç'teki cumhuriyet resepsiyonuna Sağlık Bakanı Wikström de katıldı

Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 91’inci yıldönümü, dün Stockholm Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonlarla kutlandı. Resepsiyonun dikkat çeken konuğu ise, son günlerde Türk medyasında yakışıklığı ile gündeme gelen İsveç...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsveç'teki cumhuriyet resepsiyonuna Sağlık Bakanı Wikström de katıldı
Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 91’inci yıldönümü, dün Stockholm Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonlarla kutlandı. Resepsiyonun dikkat çeken konuğu ise, son günlerde Türk medyasında yakışıklığı ile gündeme gelen İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikström oldu.

Ömer Kaya Türkmen'in ev sahipliğinde büyükelçilik binasında 2 ayrı resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonun gündüz yapılan bölümüne, İsveç'teki diğer ülkelerin diplomatik temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Resepsiyona Türkiye'de büyük sükse yapan İsveç Sağlık Bakanı Gabriel Wikström ve Bosna asıllı Orta Öğretim Eğitim Bakanı Aida Hadzialic katıldı.

Türkiye'de tanınmaktan mutlu olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Gabriel Wikström, tüm Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Akşam saatlerinde verilen resepsiyonda ise İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları ile İsveçliler katıldı. Başkent Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyonda konukları, ev sahibi Büyükelçi Ömer Kaya Türkmen, Müsteşar Uygur Sertel ve eşi karşıladı.
Resepsiyona Türkiye kökenli toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, siyasetçi, akademisyen, iş adamı ve sanatçı katıldı.

Ermenek’te maden kazasının yürekleri dağladığını belirten Stockholm Büyükelçisi Ömer Kaya Türkmen, "18 gencimizin acısını yüreğimde hissediyoruz, bu bayram zehre döndü. Gazi Mustafa Kemal Atatük ve silah arkadaşlarını minnetle anarken, tüm vatandaşlarımın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.