Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’te Türk Bakan Mehmet Kaplan İstifa Etti

Son günlerde eleştiri oklarının hedefinde olan İsveç’in Türk kökenli Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından çeşitli sivil...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde eleştiri oklarının hedefinde olan İsveç’in Türk kökenli Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine verilen iftarda Mehmet Kaplan’ın İsveç basını tarafından yasa dışı örgütlerle aynı yemeğe katıldığı şeklinde lanse edilmesi ve Mehmet Kaplan’ın 2009 yılında İsrail’in Filistinlilere soykırım uyguladığı yönünde açıklamalarının ortaya çıkarılmasının ardından gelen yoğun eleştiri üzerine Kaplan istifa etmek durumunda kaldı.
Türk sivil toplum kuruluşlarını faşist ve yer altı örgüt olarak tanımlayan İsveç devlet televizyonu SVT ve diğer önemli İsveçli basın organları, Mehmet Kaplan’ın katıldığı TÜMSİAD’ın iftar yemeğinde Türk sivil toplum kuruluşlarıyla aynı karede yer almasının ardından eleştiri dozlarını artırmıştı. Bu eleştirilerin ardından Mehmet Kaplan’ın 2009 yılında Somali televizyonuna verdiği röportajda, “1930’lu yıllarda Naziler, Yahudilere karşı nasıl soykırım yaptıysa şimdi de İsrail Filistin’e soykırım uyguluyor” şeklindeki açıklamaları ortaya çıkarıldı.
İsrail’in İsveç Büyükelçisi ise yaptığı açıklamada, Mehmet Kaplan’ın bu açıklamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.
İsveç medyasının iftiralarına karşı açıklama yapan İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk ise, “İsveç basını temelsiz, aslı olmayan PKK terör örgütünün politikası doğrultusunda saldırılara başlamıştır. Ülkücü hareketi bir terör örgütü gibi gösterme yarışına girmiştir. Demokrasinin beşiği olan İsveç’in bu linç etme politikası üzüntü verici ve iki yüzlü politikanın tipik örneğidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.