Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’te Müslüman Aileler Günleri’ne Rekor Katılım

İsveç’in başkenti Stockholm’de her yıl düzenlenen ’Müslüman Aileler Günleri’ne bu yıl 5 bin kişinin üstünde katılım oldu.İsveç’in başkenti Stockholm’de Hıristiyanların Paskalya haftalık tatilinden faydalanarak her yıl yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsveç’in başkenti Stockholm’de her yıl düzenlenen ’Müslüman Aileler Günleri’ne bu yıl 5 bin kişinin üstünde katılım oldu.
İsveç’in başkenti Stockholm’de Hıristiyanların Paskalya haftalık tatilinden faydalanarak her yıl yapılan ’Müslüman Aileler Günleri’ne bu yıl 5 bin kişinin üstünde katılım oldu. Bu etkinlikte 7 salonda seminerler yapılıyor. Seminerlerde Müslüman din adamları ve Hıristiyan teoloji üniversitesi profesörleri konuşmalar yapıyor. Etkinliğin en büyük organizatörü İsveç’te yaşayan 500 bin Müslümanın çatı örgütü olan İsveç İslam Fedarasyonu Başkanı Tahir Akan İHA’ya açıklama yaptı.
Akan, "Bünyemizde 47 ülkeden gelen Müslümanların kurduğu derneklerin oluşturduğu İsveç İslam Fedarasyonu’nun başkanıyım. Uzun yıllar bütün Avrupa’da tatil olan Paskalya bayramı değerlendirerek seçilen bu günlerde İsveç’te bulunan bütün İslam teşkilatları bu etkinliğe katılıyor. Yeni jenerasyonun bu etkinliğe büyük ilgisi bizi memnun ediyor. Ayrıca İsveç İslam Fedarasyonu olarak projemiz olan "Manevi Destek "proramını bütün Müslümanlara anlattık" dedi.
Ankara İstanbul, Brüksel ve Paris’teki terör saldırılarıyla ilgili olarak da Akan şunları kaydetti:
"Son günlerde Ankara, İstanbul, Paris ve Brüksel’deki olaylayla ilgili şunu söylemek istiyorum.Kuran ı Kerim’de bir ayet vardır .Gerçek bir Müslüman böyle davranışlarda bulunmaz.Ayet şöyle söylüyor ’Suçsuz bir insanı öldüren, bütün dünyadaki insanları öldürmüş gibidir. Bu olayları yapan insanlar bu ayetten ders almaları lazımdır."
Öte yandan aktivitenin ikinci organizatörü İbn Rushd Derneği Ar-Ge Yöneticisi Mustafa Tümtürk, "Müslüman aileler günleri 25 yıldır yapılıyor. Sadece İsveç’den değil, bütün İskandinavya’dan aileler geliyor. Burada Müslümanlara tanıtım yapmak isteyen dernekler, şirketler ve örgütler kendilerini tanıtma fırsatı buluyorlar. Çeşitli dillerde seminerler veriliyor. Aynı zamanda İsveç kurumları kiliseler birliği, polis, partiler, bu aktiviteye katılıyor. Özellikle dinler arası diyalog çalışmaları yapılıyor. Bizde İbn Rushd derneği olarak bu aktivitenin en büyük organizatörlerinden biriyiz" açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.