Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’te Irak Türkmenlerinden Irak’a Dostça Gösteri

İsveç’te yaşayan ve Irak’ta yaşayan Türkmenlerin sıkıntılarını dile getirmek isteyen Irak Türkmenleri, başkent Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi.İsveç’in başkenti Stockholm ve yakın şehirlerde...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsveç’te yaşayan ve Irak’ta yaşayan Türkmenlerin sıkıntılarını dile getirmek isteyen Irak Türkmenleri, başkent Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi.
İsveç’in başkenti Stockholm ve yakın şehirlerde oturan Irak Türkmenleri kente gelerek Irak Büyükelçiliği önünde Irak’ta yaşayan Türkmenlerin sıkıntılarını dile getirmek amacıyla bir gösteri hazırladılar. İsveç Türkmeneli Federasyonu sözcüsü Dr. Muhammed Fakhri Arslan “Biz İsveç Türkmeneli Federasyonu olarak bugün yaptığımız gösterinin amacı Irak’ta yapılacak reformlardan Türkmen kardeşlerimizin faydalanması, Türkmenlerin hak ve hukukuna saygı gösterilmesi, hükümetten uzak tutulmamasını istiyoruz. Ayrıca Türkmeneli bölgelerinde Türkmenler çok zor durumdadır. Onlara yardım edilmesini istiyoruz. Bütün isteklerimiz budur. Ayrıca bir mektup hazırladık. İsveç’in Irak Büyükelçisi’ne takdim edeceğiz. Bir kopyasını da Irak Parlamentosu’na göndereceğiz. Bu konuları herkesin bilmesi lazım” dedi.
İsveç’in Irak Büyükelçisi Bekir Fattah, gösterinin bitiminde Irak Türkmeneli Federasyonu Eş Başkanı Suham Arslan ve Federasyon Sözcüsü Dr. Muhammed Fakhri Arslan’ı Büyükelçiliğe davet ederek, kendisine verilen mektubu dikkatle okudu. Irak’a ve gerekli yerlere göndereceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.