Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç Genelkurmay Başkanı'ndan IŞİD itirafı

İsveç Genelkurmay Başkanı Sverker Göranson, kendi ülkesi de dahil olmak üzere Batılı ülkelerin IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapmadığını söyledi.Stockholm Büyükelçiliği tarafından bugün verilen resepsiyonunda Cihan Haber Ajansı'nın...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsveç Genelkurmay Başkanı'ndan IŞİD itirafı
İsveç Genelkurmay Başkanı Sverker Göranson, kendi ülkesi de dahil olmak üzere Batılı ülkelerin IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapmadığını söyledi.

Stockholm Büyükelçiliği tarafından bugün verilen resepsiyonunda Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Sverker Göranson, terör örgütü IŞİD ile mücadele için dünya milletlerinin bir araya gelerek ortak çalışma yapmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. İsveç Genelkurmay Başkanı Sverker Göranson, "Çünkü onların ortaya koyduğu davranış biçimini demokratik ülkelerimizde istemiyoruz. Bu nedenle benim hükümetimde bunun bir parçası olmaya karar verdi ve Irak’ta IŞİD ile savaşan yerel birliklerin askeri kabiliyetlerini artırmaya yönelik eğitim vermek üzere bir ekip gönderdik." diye konuştu.

Batı dünyasının IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni layıkıyla yaptı demenin çok güç olduğunu söyleyen Göranson, "Irak’ta IŞİD’den geri aldığımız bazı bölgeler var. Şu an tamamıyla durduramazsak da bir noktaya kadar hızlarını kesiyoruz. Ancak problemi kökünden halletmemiz gerekiyor. Aksi takdirde daha da büyümeye müsait bir yapıları var. Rusya ve İran’ın da dahil olduğu Batılı güçler bir araya gelerek bu soruna karşı birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

"IŞİD ile mücadelede kendi evmizde de yapmamız gerekenler var." diyen Göranson, İsveç’ten Suriye’ye giderek IŞİD’e katılan yaklaşık 300 kişi olduğunu belirterek, bunun önüme geçmek için askeri olmayan çalışmalar yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Stockholm Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yapan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen ile Stockholm’e yeni atanan Askeri Ateşe Albay Hasan Erkan ve eşi konuklarını kapıda karşıladı. Resepsiyona, Türk konukların yanı sıra İsveç ordusunu temsilen çok sayıda üst rütbeli asker, ülkede görevli yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ve diplomatları da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.