Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte o terörist!

Fransa'nın Nice kentinde 80'i aşkın kişiyi kamyonuyla ezip öldüren Mohamed Lahouaiej Bouhlel'i, IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları övse de, saldırganın komşularına göre namaz kılmayan, dinden çok kadınlarla ilgilenen biriydi. Latin danslarından salsaya da ilgiliydi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte o terörist!
Fransız basını saldırganın, 31 yaşındaki Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu duyurdu. Bouhlel'in Nice'teki dairesinde arama yapıldı.

Saldırganın, Fransa'da oturma izni olan ve Nice'te yaşayan bir Tunus vatandaşı olduğu öğrenildi.

BFM televizyonu, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Bouhlel'in üç çocuk sahibi olduğunu duyurdu.

Komşularına göre kamyon şoförlüğü yapan Bouhlel, boşandığından beri bunalımdaydı. Geçtiğimiz günlerde direksiyon başında uyuyup bir kazaya neden olmuştu.

Maddi sorunların da eklenmesiyle Bouhlel'in "saldırganlaştığını" belirten komşularından Jasmine, "Kaba ve biraz tuhaf biriydi. Karısından şikayet edip dururdu" dedi.

Anan adlı bir başka komşusu, "Yakışıklıydı. İki kızıma fazla bakardı" diye konuştu.

Sebastien adlı komşusu da, "Dindar birine benzemiyordu. Sık sık şort giyerdi, bazen de 'güvenlikçi' botu giyerdi" ifadesini kullandı.

Telegraph'a konuşan bir diğer mahalle sakini de "Sessiz sakin biriydi. Müslüman olduğunu bilmiyordum" dedi.

İddialara göre, Nice'te yaşayan saldırganın şiddet eğilimi ve silah bulundurmaktan poliste kaydı var. Fransız istihbaratının tuttuğu ve radikal dincilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik fişleme listesinde olmadığı kaydedildi.

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. Ancak terör örgütü IŞİD yanlıları sosyal medyada saldırıyı kutladı.

ESKİ EŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis kaynakları Nice'te 84 kişinin ölümüne sebep olan saldırgan Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in eski eşinin sorgulanmak üzere gözaltına alındığını aktardı.

'YALNIZ KURT' OLABİLİR İDDİASI

Fransız polisine göre terörist 'yalnız kurt' olabilir. Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in 'buraya gelmeyin' olduğunuz yerde katliam yapın çağrısına uymuş bir kişi olabilir.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, sürücü, polisin ateş açmasına rağmen sahil boyunca uzanan Promenade des Anglais kordonunda 2 kilometre ilerledi ve önüne çıkanları ezdi. Alanda bulunanlar, koşarak kaçmaya çalışırken bazıları denize atladı. Bazı görgü tanıkları da sürücünün bir taraftan kalabalığın üzerine ateş açtığını anlattı. Europe 1 Radyosu'na konuşan milletvekili Eric Ciotti'nin anlattıklarına göre de bir kişi durdurmak için kamyonun üzerine atlarken polis tam bu sırada sürücüyü direksiyon başında vurdu.

KURBANLARIN ARASINDA TÜRK OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Saldırıda yaşamını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ederken, aralarında Türk vatandaşı olup olmadığı da kimlik tespit çalışmalarının ardından kesinlik kazanacak.

Polis yetkilileri, Nice'teki saldırının ardında Paris'te ocak ve kasım aylarındaki saldırıları üstlenen IŞİD'in bulunduğundan şüpheleniyor. Ancak örgüt şimdiye kadar saldırıyı üstlenmedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.