Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’den Vatandaşlarına, "Türkiye’yi Terk Edin" Uyarısı

İsrail hükümeti, yayınladığı seyahat uyarısıyla, DAEŞ’in Türkiye’deki turistik bölgelere saldırılarda bulunabileceğini belirterek, Türkiye’deki vatandaşlarına, mümkün olan en kısa sürede ‘Türkiye’yi terk edin’ çağrısı...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail hükümeti, yayınladığı seyahat uyarısıyla, DAEŞ’in Türkiye’deki turistik bölgelere saldırılarda bulunabileceğini belirterek, Türkiye’deki vatandaşlarına, mümkün olan en kısa sürede ‘Türkiye’yi terk edin’ çağrısı yaptı.
İsrail Başbakanlığına bağlı terörle mücadele biriminden yapılan seyahat uyarısının seviyesi 3’ten ‘somut tehdit’ anlamına gelen 2’nci seviyeye yükseltildi. Terörle mücadele biriminin uyarısında DAEŞ’in veya diğer örgütlerinin Türkiye’deki turistik bölgelere saldırı düzenleyebileceği ifade edildi. Duyuruda, İsrail vatandaşlarına ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısının yanı sıra turistik amaçlı Türkiye’de bulunan vatandaşların da en kısa sürede Türkiye’yi terk etmeleri gerektiği bildirildi. Bu uyarının Türk yetkililerden alınan son bilgiler doğrultusunda yapıldığı ve çifte vatandaşlığı bulunan kişileri kapsamadığı ifade edildi. Alarm seviyesinin 1 olması durumunda ise vatandaşların ‘derhal’ ülkeyi terk etmeleri istenecekti.
19 Mart tarihinde İstiklal Caddesi’nde düzenlenen terör saldırısında 3 İsrailli ve İranlı turist hayatını kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.