Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’den Hizbullah’a Tehdit

İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, Hizbullah’la olası bir savaşın, Lübnan için yıkıcı olacağını söyledi.İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, yabancı basın mensuplarına yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, Hizbullah’la olası bir savaşın, Lübnan için yıkıcı olacağını söyledi.
İsrail Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’e olan tehditlerini arttırdığını kaydederek, “Böylece Hizbullah’la olası bir savaş, Lübnan için son 20 yılda tecrübe edilenden daha yıkıcı olacak. Herhangi bir olası krizde, Lübnan’da sıradan bir savaş görmeyecekler, bu savaş belirleyici ve topyekun bir savaş olacak” dedi. İsrailli lider, savaşın Lübnan’ın sivil bölgelerinde de yıkıcı zarara neden olacağını ifade ederek, “Lübnan’ın alt yapısına, evlerine ve diğer sivil tesislere zarar vermeden bu tehdidi temizlemenin başka yolu yok” ifadesini kullandı.
İsrail ve Hizbullah, 2006 yılının yazında bir ay süre savaşmış, bu savaşta bin 200 Lübnanlı, 160 İsrailli hayatını kaybetmişti. İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları, Lübnan’da ağır hasara neden olmuştu. Öte yandan İsrail’e göre örgütün 100 binden fazla roket ve füzesi bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.