Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roman çocuklara eğitim desteği

Yalova'da Roman çocuklara ücretsiz etüt desteği veren okuma salonu açıldı. Roman çocuklar ise davul ve klarnet eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu. Yalova'da Baran Eğitim ve Kültür Derneği tarafından sadece Roman çocuklarına özel ücretsiz...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Roman çocuklara eğitim desteği
Yalova'da Roman çocuklara ücretsiz etüt desteği veren okuma salonu açıldı. Roman çocuklar ise davul ve klarnet eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu.

Yalova'da Baran Eğitim ve Kültür Derneği tarafından sadece Roman çocuklarına özel ücretsiz bir etüt merkezi açıldı. Amaçlarının maddi durumları yeterli olmayan Roman gençleri eğitmek olduğunu söyleyen okuma salonu yetkilisi Cengiz Mirşamoğlu, "Biz ilk okuma salonumuzu doğudan gelen ve maddi durumu az olduğu için dershanelere gidemeyen ailelerin çocukları için açmıştık. Burada ise Roman vatandaşlarımıza özel bir okuma salonu açtık. Bu kesimdeki çocuklarımıza baktığımızda lise mezunu yok denecek kadar azdı. Biz de onlara faydalı olmak adına burasını açtık. Şu anda yüze yakın Roman çocuğu burada eğitim alıyor. Yakın bir zamanda buradaki öğrenci sayısının 200'ü aşmasını bekliyoruz. Bu kardeşlerimize burada Türkçe, matematik, sosyal, fen ve ingilizce derslerinde etütler veriyoruz. Yine sosyal ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Eğitim sisteminde eksik kalan yönlerini tespit ediyor ve onları da tamamlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yıllardır çocuklarının üniversite okumasını arzu ettiklerini dile getiren Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut ise "Biliyorsunuz bizim mahallemizde yıllardan beri bir eğitim sıkıntısı vardı. Biz bu sıkıntılardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyorduk. Gidilecek olan bütün mercilere gittik. Allah'a şükür sonunda bize yardım edecek birilerini bulduk. Onların sayesinde mahallemize çok güzel bir eğitim salonu açtık. Bu salonda çocuklarımız inşallah Allah’ın izni ile okulda göremedikleri eksik kaldıkları eğitimi görecekler yüksel okullara, üniversitelere gidecekler yüksek makamlara kavuşacaklar. Bir gün doktor, hakim, belediye başkanı çıkacaklar. Biz bunu Yalova’da başlatıp Türkiye’ye yayacağız." ifadelerini kullandı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise özellikle eğitim seviyesinin eksik olup tamamlanmaya ihtiyacı olan bölgelerde açılıyor olmasının tamamen bu millete hizmetle ilgili bir olumlu adım olduğunu dile getirdi. Koçal, "Bu milletin her cephesiyle gelişmesi kalkınması bunun içi en önemli şey eğitimdir. Eğitiminde sadece tek bir cepheden hayata geçmesi ve arzu edilen milletin nitelik kazanması noktasında sadece devletin yapmasıyla kalmayıp sivil toplum örgütü anlamında eksikleri nitelik kazanma noktasında olmazsa olmazları yerine getirme noktasında yapılan bu hizmeti ben çok önemli olduğunu bütün milletinde bunu gördüğünü farkındayız. Özellikle eğitim seviyesinin eksik olup tamamlanmaya ihtiyacı olan bölgelerde açılıyor olmasının tamamen bu millete hizmetle ilgii bir olumlu adım olduğunu değerlendirmekten başka yorumu olamaz diye düşünüyorum. Bu düşünceler içersinde katılanlara, hizmetin cefakar mensuplarına ve burada istifade edecek bütün gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi

'4 Mevsim' adı verilen okuma salonu ve etüt merkezinin açılışını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, YASİAD Yönetim Kurulu başkanı Birol Önderoğlu birlikte yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.