Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail sınırındaki Kuneytra kapısı El Nusra’nın eline geçti

Suriye ile İsrail arasındaki Golan bölgesindeki Kuneytra sınır kapısının El Nusra Cephesi ve diğer radikal grupların eline geçtiği belirtildi.Muhalif kaynaklar, İsrail – Suriye sınırındaki Kuneytra sınır kapısının muhalif grupların...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye ile İsrail arasındaki Golan bölgesindeki Kuneytra sınır kapısının El Nusra Cephesi ve diğer radikal grupların eline geçtiği belirtildi.

Muhalif kaynaklar, İsrail – Suriye sınırındaki Kuneytra sınır kapısının muhalif grupların eline geçtiğini bildirdi. Muhalif gruplardan El Nusra Cephesi’nin başında olduğu radikal gruplar ile yönetime bağlı ordu arasında Kuneytra bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Yoğun çatışmalar sonrasında muhaliflerin Kuneytra Sınır Kapısı'nı ele geçirdikleri kaydedildi. Esed ordusundan 20 askeri öldüren muhaliflerin daha sonra Suriye bayrağını indirerek kendi bayraklarını astıkları ifade edildi.

Öte yandan bölgede devam eden çatışmalarda bir havan topunun İsrail’in kontrolündeki Golan bölgesine düştüğü iddia edildi. Bazı araçlarda maddi hasarın oluştuğu patlama sonrasında bir İsrailli subayın yaralandığı öne sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.