Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya'da iktidar partisine kara para davası açıldı

İspanya’da iktidardaki Halk Partisi (PP) yetkilileri, kara para aklama suçlamasıyla yargılanacak.İspanya Ulusal Mahkemesi (Audiencia Nacional) sorgu hakimi Jose de la Mata, Halk Partisi’nin yasadışı ‘B kasası’ olduğu iddiasıyla açılan...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İspanya’da iktidardaki Halk Partisi (PP) yetkilileri, kara para aklama suçlamasıyla yargılanacak.

İspanya Ulusal Mahkemesi (Audiencia Nacional) sorgu hakimi Jose de la Mata, Halk Partisi’nin yasadışı ‘B kasası’ olduğu iddiasıyla açılan davada, partinin hukuki sorumlu olarak sözlü ifadesinin alınmasına karar verdi.

Halk Partisi ayrıca, ‘B kasasından’ ödendiği iddia edilen Madrid’teki genel merkezinin restorasyon ücretinden Maliye'ye ödemesi gereken 1,2 milyon Euro'yu 10 gün içerisinde yatırması gerekiyor.

Halk Partisi’nin eski mali işler sorumluları Luis Barcenas ve Alvaro Lapuerta, eski üst düzey yöneticisi Cristobal Paez ve parti merkezini restore eden Unifica şirketinin sorumlularından Gonzalo Urquijo, Belen Garcia ve Laura Montero hakim karşısına çıkacak.

ESKİ HAZNEDARLAR KARA PARA VE SEÇİM SUÇU İŞLEMEKLE SUÇLANIYOR

Eski haznedarlar Barcenas ve Lapuerta için kişi başına 8,98 milyon Euro kefalet bedeli talep edilirken, Paez 7,44 milyon Euro ve şirket yöneticilerinin her biri için 6,15 milyon Euro kefalet ücreti belirlendi.

Söz konusu şahıslar kara para aklama, mali suçlar, seçim suçu, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nüfuz ticaretiyle suçlanıyor.

Soruşturmayı yürüten savcı Antonio Romeral, Barcenas ve Lapuerta için beşer yıl ve Paez için 8 ay hapis isterken, Unifica şirketi sorumluları için 3 sene 10 ay hapis cezası talep etti.

Merkez sağ eğilimli PP’ye yönelik yürütülen soruşturmanın iddianamesinde, partinin 1990-2008 yılları arasında kayıt dışı parayla seçim kampanyalarını finanse ettiği, yöneticilere ek maaşlar dağıttığı ve binaların restorasyonunu yaptığı belirtiliyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.