Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya İçişleri Bakanlığı: Irak ve Suriye’de 51 İspanyol savaşıyor

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Irak ve Suriye’de toplam 51 İspanyolun Esed rejimine karşı savaştığını ve bunlardan üçünün ülkeye dönüşünde tutuklandığını açıkladı.Bakan Diaz, bugün Fransız mevkidaşı Bernard...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Irak ve Suriye’de toplam 51 İspanyolun Esed rejimine karşı savaştığını ve bunlardan üçünün ülkeye dönüşünde tutuklandığını açıkladı.

Bakan Diaz, bugün Fransız mevkidaşı Bernard Cazenueve ile terör tehdidi ve Akdeniz’de yasadışı göç konularını ele almak üzere Barcelona kentinde bir araya geldi.

“Cihatçı şiddete karşı hükümetin yeni bir stratejiyi onaylayacağını” söyleyen Jorge Fernandez Diaz, söz konusu stratejinin internetten terör tekniklerini öğrenerek sonra hayata geçirmek isteyen “geleceğin teröristlerine yönelik pasif eğitimi” de içerdiğini ifade etti.

Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD’e katılan İspanyolları sıkı sıkıya takip eden İspanya İçişleri Bakanlığı, bunların ülkeye geri dönerek eylem yapmasından endişe ediyor.

İspanyol polisinin sadece bu sene içerisinde, IŞİD’e katılmak için bölgeye seyahat etmek isteyen 31 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İspanya’dan IŞİD’e katılanların önce Fas’a ve daha sonra da Türkiye üzerinden sözde IŞİD devletinin sözde başkenti Rakka’ya gittiğine dikkat çekiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.