Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya basını: Sade Papa ‘firavunvari bina’da

İspanya basını, Papa Francesco’nun Türkiye ziyaretini yakından takip ediyor. Arjantinli Papa’nın terörizme karşı verdiği ön plana çıkaran İspanyol gazeteleri, 'Ak Saray' hakkında da ilginç yorumlarda bulundu.En çok sata El Pais gazetesi,...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İspanya basını, Papa Francesco’nun Türkiye ziyaretini yakından takip ediyor. Arjantinli Papa’nın terörizme karşı verdiği ön plana çıkaran İspanyol gazeteleri, 'Ak Saray' hakkında da ilginç yorumlarda bulundu.

En çok sata El Pais gazetesi, “Papa, terörizmi bitirmek için inançlar ve kültürler arası diyalog çağrısını yaptı” başlığını atarak, yüzde 97’si Müslüman olan bir ülkede Papa’nın ziyaretinin fark edilmediğini kaydetti.

Gazete, cumhurbaşkanlığı sarayı hakkında da şu yorumu yaptı: “Problem şu ki Papa, Ak Saray adı verilen ve 1000 odalı, 200 bin metrekare üzerine inşa edilmiş ve 350 milyon Euro'dan fazlaya mal olan lüks bir eserin ilk misafir devlet başkanı olma gibi şüpheli bir onuru elde etti. Mimarlar ve çevreciler, mevcudiyetiyle bu çaptaki israfı meşrulaştırmaması için Papa’ya ricada bulundular.”

İspanya’nın en çok satan ikinci gazetesi El Mundo ise “Papa: Fundamentalizm ve terörizm insanların onurunu aşağılıyor” başlığını tercih etti.

El Mundo gazetesi, Papa’nın bölgede barışın tesisi için diyalog ve dini özgürlükleri reçete olarak sunduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1000 odalı sarayında misafir edildiğine dikkat çekti.

Gazete, “Sade Francesco, Ankara’daki yeni cumhurbaşkanlığı sarayında, inşaatı şiddetli polemiğe neden olan ve sadece iki ay önce açılışı yapılan firavunvari binada, diyalog kelimesini beş kere tekrar etti. Erdoğan’ın yeni rezidansına ayağını basan ilk uluslararası lider olan Bergoglio (şimdiki Papa'nın orijinal adık) Orta Doğu’da barışı inşa etmek için sabırlı olmak gerektiğine işaret etti.” diye yazdı.

Efe ajansı da haberi, “Papa ziyaretine Irak ve Suriye’deki terörü kınayarak başladı” şeklinde verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.