Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Medeni istifa etti

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek dün akşam saatlerinde istifa etti.İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni, dün akşam saatlerinde istifa ettiğini duyurdu. İstifa...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek dün akşam saatlerinde istifa etti.
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni, dün akşam saatlerinde istifa ettiğini duyurdu. İstifa nedeni olarak sağlık sorunlarını gösteren Medeni’nin, Mekke yakınlarına füze atılmasının ardından cumartesi günü yapılan toplantı sonrası istifa etmesi dikkat çekti. Medeni’nin yerine Suudi Arabistan tarafından eski Sosyal İşler Bakanı Yusuf Ahmed El el-Useymin’i aday gösterildi.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Perşembe günü Yemen’in Sada vilayetinden Mekke yönüne doğru füze attığını duyurmasına rağmen, Husiler ise bu açıklamayı yalanlamıştı. Cumartesi günü ise Dışişleri Bakanı düzeyinde toplantı düzenlenmişti.
Sisi ile dalga geçmişti
İyad Medeni, Tunus’ta düzenlenen 1’inci ISESCO Eğitim Bakanları Konferansının açılışında Sisi’ye, "Sayın El-Bacı Kaid es-Sisi diye hitap etmiş ardından da "Affedersiniz. Sisi, bu büyük bir hata. Sayın Başkan eminim sizin buzdolabınızda daha fazla su vardır" ifadesini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.