Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işık Üniversitesi'nden şehit ailelerine anlamlı plaket

Kuzey Irak Yönetimi'nin Erbil şehrinde Fezalar Eğitim Kurumları'na bağlı olarak faaliyet gösteren Işık Üniversitesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Üniversitede düzenlenen programda, IŞİD saldırıları ve Halepçe katliamında hayatını...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Irak Yönetimi'nin Erbil şehrinde Fezalar Eğitim Kurumları'na bağlı olarak faaliyet gösteren Işık Üniversitesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Üniversitede düzenlenen programda, IŞİD saldırıları ve Halepçe katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarına plaket verildi.
Saddam Hüseyin rejimi döneminde yaşanan Halepçe katliamının 27. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa; Erbil Valisi Nevzad Hadi, Kürdistan Demokrat Partisi(KDP) Erbil Temsilcisi Hüseyin Ali, KDP Dış İlişkiler Temsilcisi Ahmet Kurde'nin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program saygı duruşu ve milli marşların çalınmasıyla devam etti. Etkinlikte söz alan konuşmacılar, Halepçe katliamının ortaya çıkardığı ağır bilanço ve IŞİD'in bölgede gerçekleştirdiği vahşeti dile getirdi.

Kürsüye gelen Erbil Valisi Hadi, böyle anlamlı bir günü tertip eden üniversiteye teşekkür etti. Hadi, “Buna benzer törenler bütün herkese örnek olmalı. İnsanlık dramlarının unutulmaması için bu etkinliği önemsiyorum. Üniversiteler dışında da buna benzer programlar, düzenlenmeli."dedi.


Konuşmalardan sonra IŞİD'in başını keserek infaz ettiği Hujam Surçi adlı Peşmerge'nin oğluna ve IŞİD'e karşı mücadelede 3 oğlunu kaybeden Emine Ahmed adlı anneye plaket verildi. Plaket töreninde salonda duygulu anlar yaşandı.

16 Mart 1988’de Halepçe'de dünyanın en büyük katliamlarından biri yaşandı. Saddam Hüseyin, Enfal operasyonu kapsamında kimyasal gazla Halepçe’yi vurdu. Çoğu çocuk ve kadın 5 bin insanın şehit olduğu katliamda, 10 bin insan da yaralandı. Bugüne kadar binlerce insan gazın etkisi ile ya öldü ya da sakat kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.