Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"IŞİD'in silahı var ama morali yok"

Kürdistan eski Parlamento Başkanı Kemal Kerküki, radikal selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün silahı olmasına rağmen moralsiz olduğunu söyledi. Kerküki, IŞİD militanlarının ABD'den kalan silahlara el koyduğunu dile...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kürdistan eski Parlamento Başkanı Kemal Kerküki, radikal selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün silahı olmasına rağmen moralsiz olduğunu söyledi. Kerküki, IŞİD militanlarının ABD'den kalan silahlara el koyduğunu dile getirdi.

Kerküki, IŞİD'e karşı son savunma noktası olan Kerkük'ün Dubiz bölgesinin Mama köyündeki peşmergeleri moral vermek için ziyaret etti. Kerküki'ye ziyaretinde Yarbay Necim Kerküki de eşlik etti.

Cihan Haber Ajansı'na (CIHAN) konuşan Kemal Kerküki, "IŞİD'i yok etmek için dünya anlaştı. Onlarda hala silah var. ABD'nin bıraktığı silahlar onlara geçti. Silahları var ama morallari yok." dedi. Kerküki, "Tam tersine peşmerge güçlerinin morallari yüksek ve gelen silahlarla da hergün onları işgal ettiği yerden kavuyorlar." diye ekledi.

Pesmerge Muhammed Yunus ise "Kürdistan ve Irak halkı emin olsun onlar için buradayız. Suriye'den, Türkiye'den ve İran'dan savaşa katılmışlar." dedi. Yunus, "Biz de onlara karşı kanımızla bir adım bile atmalarına izin vermeyiz. Halkımız bize güvensin." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.