Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD'den Palmira'da Katliam: 400 Ölü

Suriye devlet televizyonu, IŞİD'in Palmira şehrinin merkezinde çoğu kadın ve çocuk olan 400 sivili öldürdüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 IŞİD'den Palmira'da Katliam: 400 Ölü

Suriye devlet televizyonu, IŞİD'in Palmira şehrinin merkezinde çoğu kadın ve çocuk olan 400 sivili öldürdüğünü bildirdi.

 

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın "sivil güvenilir kaynaklara" dayandırdığı haberinde, "IŞİD teröristleri, Palmira'da çoğunluğunu kadın, çocuk ve yaşlıların oluşturduğu en az 400 kişiyi emirlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle öldürdü." ifadesine yer verildi.

 

ONLARCA DEVLET MEMURUNU DA KATLETTİLER

 

Haberde ayrıca IŞİD militanlarının, aralarında Palmira Devlet Hastanesi Hemşirelik Bölümü Başkanı ile tüm aile fertlerinin de bulunduğu onlarca devlet memurunu öldürdüğü belirtildi.

 

IŞİD, kısa süre önce Suriye ordusuyla kanlı çatışmalara girdiği 2 bin yıllık Palmira Antik Kenti'nin tamamını ele geçirmişti.

  

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan kentte, 2 bin yıllık anıtlar ve heykeller bulunuyor.

 

Öte yandan IŞİD'in bu sabah Halep'in doğusundaki Kveyris Havaalanı yakınlarında helikopter düşürdüğü iddia edildi.

 

AFP'nin haberine göre; Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, helikopteri IŞİD'in düşürdüğünü öne sürerken, en az bir mürettebatın hayatını kaybettiğini, diğerlerinin akıbetine ilişkin bir bilgi olmadığını söyledi.

 

Sosyal medyada IŞİD'e yakın hesaplar da uçaksavar misilleri taşıyan helikopteri IŞİD'in düşürdüğünü yazarken, öldüğü iddia edilen üç mürettebat ile alevler içinde yanan bir helikopterin fotoğraflarını paylaştı.

 

Suriye devlet televizyonu ise helikopterin teknik bir arızdan dolayı düştüğünü, mürettebatın öldüğünü açıkladı.

 

IŞİD, KAPININ DİĞER TARAFINI DA ALDI

 

IŞİD, iki gün önce Suriye tarafını ele geçirdiği Tenef sınır kapısının Irak tarafını da aldı. Irak ordusu El Velid sınır kapısından çekildi.

 

Irak güvenlik güçlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir subay, "IŞİD, bugün sabah erken saatlerinde Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin çekilmesiyle El Velid sınır kapısını ele geçirdi" dedi.

 

AFP'ye konuşan subay, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin Ürdün'le sınır kapısı olan Terbil yakınlarına çekildiğini ifade etti.

 

Anbar Sınır Komisyonu Başkanı Fuad Casem, Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin El Velid sınır kapısından çekildiğini doğrulayarak, "Sınır kapısında IŞİD'e karşı savunan güvenlik güçlerine askeri destek yoktu. Orada savaşan güçlerin de yeterli gücü de yoktu." diye konuştu.

 

Casem, sınır kapısının Suriye ve Irak iki tarafının IŞİD'in kontrolünde olduğunu ifade etti.

IŞİD Cuma günü Humus sınırları içerisinde yer alan Tenef Sınır Kapısı'nın kontrolünü sağlamıştı. Böylece Irak sınırındaki tüm sınır kapıları Suriye rejiminin elinden çıkmış oldu.

 

IŞİD'İN İLERLEYİŞİ DURMADI

 

Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana ABD öncülüğündeki koalisyon IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenliyordu. Ancak düzenlenen bu saldırılara rağmen IŞİD'in ilerleyişi durdurulamadı.

Son olarak Kobani'den çekilen IŞİD, birkaç ay sonra Suriye ve Irak'ta ilerleyişine yeniden devam etti.

 

IŞİD hafta başında da Irak'ın Anbar eyaletinin Ramadi kentini ele geçirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.