Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD saflarında savaşan 5 Özbekistanlı öldürüldü

Suriye'de IŞİD saflarında savaşan Özbekistanlı militanlardan 5’inin öldürüldüğü bildirildi. Özbek militanların ABD destekli hava operasyonlarda hayatını kaybettiği belirtiliyor. Öldürülen Özbeklerden 3’ünün ülkenin Fergana vilayetine...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'de IŞİD saflarında savaşan Özbekistanlı militanlardan 5’inin öldürüldüğü bildirildi.
Özbek militanların ABD destekli hava operasyonlarda hayatını kaybettiği belirtiliyor. Öldürülen Özbeklerden 3’ünün ülkenin Fergana vilayetine 2’sinin ise başkent Taşkent nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi. Militanların ölüm haberinin diğer Özbek militanlar tarafından yakınlarına verildiği belirtildi.

Bu arada Irak ve Suriye’de IŞİD saflarında savaşan Özbekistanlı militanların sayısını 3 ile 4 bin arasında değiştiği bildirildi. IŞİD saflarında bugüne kadar hayatını kaybeden Özbekistanlıların sayısını ise 900’ü bulduğu ileri sürülüyor.

Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaşan Özbeklerin bir çoğunun Türkiye üzerinden bu ülkelere geçtiği söyleniliyor. Suriye’ye geçen Özbekistanlı bazı gençlerin ise önce çalışma amacıyla Rusya’ya, oradan da Türkiye’ye gelerek geçiş yaptığı belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.