Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"IŞİD, Orta Asya ve Kafkaslar için ciddi tehdit"

Kazakistan'da Risk Değerlendirme Grubu Siyasi Analisti Dosum Satpayev, Radikal selefi IŞİD terör örgütünün Orta Asya ve Kafkaslar için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Aynı zamanda terör uzmanı olan Satpayev, Megapolis gazetesine...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan'da Risk Değerlendirme Grubu Siyasi Analisti Dosum Satpayev, Radikal selefi IŞİD terör örgütünün Orta Asya ve Kafkaslar için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Aynı zamanda terör uzmanı olan Satpayev, Megapolis gazetesine verdiği röportajda, IŞİD’in İslam adı altında bugüne kadar ortaya çıkmış en ciddi tehdit olduğu uyarısında bulundu.

Dosum Satpayev, IŞİD’in başta Kazakistan olmak üzere diğer ülkeler tarafından iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Irak ve Suriye’de ortaya çıkan bu örgütün, Orta Asya ve Kafkaslar’da da kendisine alan açmayı hedeflediğini savunan Satpayev, ülkeleri bu konuda acil tedbirler almaya çağırdı. IŞİD’in radikal bir grup tarafından sevk ve idare edildiğine dikkat çeken Dosum Satpayev, bu örgütün Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde bir takım sabotaj ve terör faaliyetlerinde bulunabileceğini söyledi.

Örgütün özel servislerin kontrolü dışında olduğuna ve bağımsız hareket ettiğine dikkat çeken Satpayev, bölge ülkelerinin bu örgütle ortak mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı. IŞİD’in öncelikli olarak bölge ülkelerinden Tacikistan’da kendisine zemin arayabileceğinin altını çizen Dosum Satpayev, bu ülkenin bölge ülkeleri içinde daha savunmasız olduğunu ifade etti.

Örgüt içinde Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’dan militanların savaştığını da sözlerine ekleyen Dosum Satpayev, zamanla örgüt içerisindeki bu militanların ülkeleri için bir tehdit unsuru olabileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.