Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD, Kerkük'e saldırdı: Peşmerge ile yoğun çatışmalar devam ediyor

Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde sisli havayı fırsat bilen IŞİD militanları, 4 koldan saldırya geçti. Dün gece Peşmerge kuvvetlerinin elindeki mevzilere saldıran IŞİD, şehri ele geçirmek için var gücüyle savaşıyor. Saldırıya...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD, Kerkük'e saldırdı: Peşmerge ile yoğun çatışmalar devam ediyor
Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrinde sisli havayı fırsat bilen IŞİD militanları, 4 koldan saldırya geçti. Dün gece Peşmerge kuvvetlerinin elindeki mevzilere saldıran IŞİD, şehri ele geçirmek için var gücüyle savaşıyor. Saldırıya karşılık veren Peşmerge, IŞDİ'in ilerleyişini durudu. Dün geceden bu yana Kerkük’ün güney batısında devam eden çatışmalar aralıksız devam ediyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışmada gökyüzü kara dumanlarla kaplandı. Mektep Halid, Meryem Beg ve Molla Abdulla köylerinde Peşmerge kuvvetleri IŞİD saldırısını geri püskürtürken, Telverid köyünün İŞİD militanlarının kontrolüne geçtiği kaydedildi.

Çatışmalarda her iki taraftan ölü ve yaralılar olduğu haberleri gelirken, IŞİD militanlarının yeni hedefi Kerkük'ün kuzey petrol boru hattı olduğu bildiriliyor. İŞİD militanlarınca düzenlenen intihar saldırısında ana petrol boru hattı patladı. Saldırıda Beyji’ye giden ham petrol taşıyan boru hattı büyük hasar gördü.

Bölgede hala çatışmalar devam ederken, ABD uçakları ise Musul bölgesinde IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.