Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD'çi model gözaltında!

İngiltere'de gazetelere verdiği üstsüz pozlarla tanınan ardından terör örgütü DEAŞ'a katıldığı iddia edilen model Kimberley Miners terör şüphesiyle gözaltına alındı ancak bir gün sonra serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD'çi model gözaltında!
İngiltere'de tabloid gazetelerine üstsüz pozlar veren model Kimberley Miners'ın bir süre önce terör örgütü DEAŞ'a katılmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Miner'ın iki gün önce terör operasyonu kapsamında gözaltına alındığı bir gün sonra ise serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Bradford şehri Kuzey Doğu Terörle Mücadele birimi sözcüsü, "Sürmekte olan bir operasyon kapsamında Bradford şehrinde 27 yaşındaki bir kadının evine baskın düzenlendi, kadının evinde terör örgütü yandaşı malzemeler bulundu" dedi.

Sunday Times’a göre, 27 yaşındaki Miners’taki değişim babasını kaybetmesinin etkileriyle boğuştuğu son bir yılda başladı. Müslüman arkadaşlarıyla yakınlaşıp din değiştirdi. Ancak ilerleyen günlerde radikalleşme yönelimine girdi.

Suriye’de DEAŞ için savaşan Britanyalı teröristlerle iletişime geçen Miners, Ekim ayında iki kez Türkiye’ye gelerek, Suriye sınırı yakınındaki kamplara gitti.

Örtünüp Facebook hesabında “Britanyalı Ayşe” ismiyle DEAŞ'ın şiddet görüntülerini de paylaşmaya başladı. Sosyal medya hesabı sık sık kapatılsa da Facebook'unda terör yanlısı paylaşımına devam etti. Facebook'tan "Özgürlük savaşçıları terörist olarak adlandırılıyor" yazan Miners, bir keresinde üzerinde intihar yeleği olan bir kedi fotoğrafı bile paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.