Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamından aldığı bağış Alman siyasetçiyi zora soktu

Almanya'da Hıristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Parlamento Grubu Dış Politika Sözcüsü Phlipp Missfelder’in başı, bir işadamından partisi için aldığı bağış nedeniyle sıkıntıda. Missfelder’in bir işadamının hükümet çevresiyle...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Hıristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) Parlamento Grubu Dış Politika Sözcüsü Phlipp Missfelder’in başı, bir işadamından partisi için aldığı bağış nedeniyle sıkıntıda.

Missfelder’in bir işadamının hükümet çevresiyle bağlantı kurmasına ve yurtdışı seyahatlere katılmasına aracılık etmesi karşılığı 49 bin Euro bağış aldığı iddia ediliyor. 2010 yılında meydana gelen olayda Missfelder’in söz konusu işadamının, dönemin Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin Irak gezisine katılmasın sağladığı ve işadamının da CDU’nun ilçe ve gençlik kolları teşkilatına 49 bin Euro bağış yaptığı kaydedildi.

Focus’un haberine göre enerji sektöründe uzmanlaşmış olan Luthard firması başta Irak olmak üzere Arap ülkelerine giden delegasyon gezilerine dahil oldu. Luthardt firması kuruluşundan bugüne demokratik partileri desteklediğini ve bunlardan birisisinde de CDU olduğunu açıkladı. CDU’nun genç politikacılarından Missfelder ise sadece 2010 yılındaki Irak gezisinde aracılık yaptığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.