Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran'la anlaşmanın olmaması Netanyahu'yu rahatlattı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la dünya güçlerinin bugün itibariyle Tahran'ın nükleer programı üzerinde anlaşamamalarından memnun kaldı.İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, BBC'ye konuşan Netanyahu, "Bir...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la dünya güçlerinin bugün itibariyle Tahran'ın nükleer programı üzerinde anlaşamamalarından memnun kaldı.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, BBC'ye konuşan Netanyahu, "Bir anlaşmaya varılmaması, kötü bir anlaşma olmasından daha iyidir. İran'ın talep ettiği anlaşma berbattı. İran'a atom bombası için uranyum zenginleştirme hakkı verirken yaptırımları da kaldırıyordu." ifadelerini kullandı. İsrail başbakanı, İran'ın kıtalar arası balistik füze geliştirmesini de atom bombası peşinde olduğunun kanıtı olarak gösterdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Ortaçağ'dan kalma rejim' olarak nitelendirdiği İran'ın atom bombası geliştirme kapasitesi yok edildikten sonra yaptırımların kaldırılmasının doğru olacağını savundu.

Gelişmeleri her zaman çok yakından takip ettiklerini söyleyen Netanyahu, İsrail'in her zaman 'kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu' vurguladı.

İran, nükleer araştırmaları atom bombası elde etmek için yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.