Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran'dan Erdoğan'a: Hırslı ve hayali politikalarla hasara neden olanlar...

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki faaliyetleri ile ilgili sözlerine cevap verdi.Konuyla ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Bakan Zarif, “Mevcut şartlarda tüm ülkeler...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki faaliyetleri ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Konuyla ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Bakan Zarif, “Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması ve güvensizlik ortamının gelişmesinin önlenmesi için çaba göstermeli ve bu yönde hareket etmelidirler.” dedi.

Zarif şöyle konuştu: “Biz Türkiye ile değişik alanlarda sahip olduğumuz stratejik ilişkilere büyük önem atfedip saygı duyuyoruz. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması ve güvensizlik ortamının gelişmesinin önlenmesi için çaba göstermeli ve bu yönde hareket etmelidirler.”

“Stratejik hatalarla, hırslı ve hayali politikalarla onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar belirleyerek mevcut kapasiteleri bölgede huzur ve bütünleşme yolunda kullanmaları iyi olur.” diyen Zarif sözlerinin devamında, “İran İslam Cumhuriyeti Yemen’in toprak bütünlüğünün korunması, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine tekrar kavuşması için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli gruplar arasındaki diyaloğu kaolaylaştırmaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.