Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran ve P5+1 ülkelerinin Viyana buluşmasında ilerleme kaydedilemedi

Viyana'da, P5+1 ülkeleri ile İran arasında pazartesi gününden bu yana devam eden görüşmelerde ilerleme kaydedilemedi.Viyana'da akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 00:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 00:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Viyana'da, P5+1 ülkeleri ile İran arasında pazartesi gününden bu yana devam eden görüşmelerde ilerleme kaydedilemedi.

Viyana'da akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. Kerry'nin akşam saatlerinde Paris'e gitmesi beklenirken, ilerleyen saatlerde kararını değiştirerek bir gün daha Viyana'da kalacağı öğrenildi.

Günün en uzun görüşmesi ise Fransız ve İranlı bakanlar arasında gerçekleşirken, 1,5 saatlik görüşmede Fransız Bakan Laurent Fabius'un İran'ı anlaşmaya ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

Günün önemli gelişmelerinden birisi de İranlı Bakan Zarif'in Tahran'a giderek teklifleri görüşeceği iddiası idi. Daha sonra İran medyasında yeni bir teklif olmadığı ve Zarif'in, durumu güvenli bir hat üzerinden Tahran'a bildirdiği yönünde haberler yer aldı.

İRNA Haber Ajansı'na müzakereleri değerlendiren Zarif, "Tahran'a götürebileceğim, dikkate değer bir teklif olmadı" dedi.

Pazartesi günü belirlenen müzakere süresi için son gün olurken, diplomatik kaynaklar Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da son gün gelebileceğini ifade ediyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.