Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran ile nükleer müzakereler anlaşma ile sonuçlandı

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında uzun süredir devam eden nükleer pazarlıkta anlaşmaya varıldı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, kişisel Twitter hesabından P5+1 ülkeleri ile anlaştıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 04:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 04:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında uzun süredir devam eden nükleer pazarlıkta anlaşmaya varıldı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, kişisel Twitter hesabından P5+1 ülkeleri ile anlaştıklarını duyurdu.

Anlaşma kapsamında İran’ın nükleer çalışmalarının denetim altına alınması karşılığında bu ülkeye yapılan bazı yaptırımların azaltılacağı öğrenildi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da anlaşma haberini doğruladı. Fabius ve Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, müzakerelerin yapıldığı Cenevre Intercontinental Otel'den ayrılırken basın mensuplarının "Anlaşma sağlandı mı?" sorusu üzerine "Evet" cevabını verdi.

Anlaşma, Cenevre'deki müzakerelerin üçüncü turunda beşinci günün sonunda çıktı. Müzakerelere ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif katılıyordu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın da önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili bir açıklama yapacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.