Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı Sözcü: “Musul’a doğudan giriş kapısı anlamına gelen oldukça önemli bir bölgeyi kurtardık”

Irak Terörle Mücadele Servisi Sözcüsü Sabah El Numan, “Musul’un merkezindeki cephe hattını kırdık. Musul’a doğudan giriş kapısı anlamına gelen oldukça önemli bir bölgeyi kurtardık” dedi.Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan temizlemek...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Terörle Mücadele Servisi Sözcüsü Sabah El Numan, “Musul’un merkezindeki cephe hattını kırdık. Musul’a doğudan giriş kapısı anlamına gelen oldukça önemli bir bölgeyi kurtardık” dedi.
Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan temizlemek için başlatılan Musul operasyonu 17’nci gününde devam ediyor. Irak ordusu Kokceli’de önemli ilerleme kaydederken Irak ordusuna bağlı güçler dün devlet televizyonu binasına girmişti. Irak Terörle Mücadele Servisi Sözcüsü Sabah El Numan, Musul’da terör örgütü DEAŞ’a karşı savaşan Irak güçlerinin, herhangi bir kayıp vermeden cephe hattını kırdığını duyurdu. Sabah El Numan, çok sayıda DEAŞ militanının da öldürüldüğünü savundu. Numan, “Musul’un merkezindeki cephe hattını kırdık. Musul’a doğudan giriş kapısı anlamına gelen oldukça önemli bir bölgeyi kurtardık. Bu bölgede DEAŞ’la çok zorlu bir mücadele verdik ve bölgeyi oldukça kısa sürede herhangi bir kayıp vermeden kurtardık” ifadelerini kullandı.
Hükümet güçleri, kentin kontrolünün 2014 yılında DEAŞ’a geçmesinin ardından dün ilk kez kente çevre mahallelerinden giriş yapmıştı. Öte yandan operasyon koalisyon uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla da destekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.