Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı Bakan Caferi’den Türkiye açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Eğer Diplomatik yollar başarısızlıkla sonuçlanırsa yasal ve uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Eğer Diplomatik yollar başarısızlıkla sonuçlanırsa yasal ve uluslararası yollara başvuracağız” dedi.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, İngiltere’de verdiği mülakatta Irak toprak bütünlüğünün Türk askeri tarafından ihlal edildiğini öne sürerek, “Tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Eğer Diplomatik yollar başarısızlıkla sonuçlanırsa yasal ve uluslararası yollara başvuracağız” dedi. “Egemenliğimiz ihlal edilirken, seçeneklerimiz açık ve kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” diyen Caferi, Kürt bölgesinde bulunan Peşmergenin, Iraklı askeri güçlerinden olduğunu kaydederek, “Aynı zamanda, Irak’ın silahlı güçlerinin bir parçasıdır ve hepsi Iraklıdır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.